Bosch Car Service MenuBosch Car Service Nobel Wij doen alles voor uw auto Ga naar inhoud
Home > Nieuws

Bosch Update Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld u nu aan voor de Bosch Update nieuwsbrief:

 

Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757
 

Actie Bosch Car Service blijkt broodnodig in Zuid-Frankrijk

Al meer dan twee weken werken Nederlandse Bosch Car Service monteurs keihard om gestrande toeristen in de streek rond Montélimar te helpen. Met de toenemende vakantiedrukte blijkt hun aanwezigheid broodnodig. Steeds meer strandingen, steeds meer tussenkomsten en steeds meer blije gezichten van tevreden reizigers.


Het begin van de tweede week in Montélimar begon met een afscheid. Peter Zuiderwijk, de eerste Nederlandse monteur die naar Montélimar ging, zwaaide na twee weken van pechverhelping en ondersteuning af en gaat een verdiende vakantie tegemoet.

Iemand die nog niet op vakantie wil is Agnes van Zanten, onze verslaggeefster ter plaatse. Haar eerste interventie van de week was een gezin van zes dat onderweg was naar Zuid-Frankrijk. Met nog maar 250 kilometer voor de boeg hadden ze hun laatste ritje richting zuiden aangevat... om meteen na het starten van de auto een heleboel foutmeldingen te krijgen.

Na aansluiting van de auto op het diagnosetoestel bleek een verstopte roetfilter de oorzaak van de storing. Een nieuwe filter bestellen ging echter niet zomaar. Omdat Franse garages op zaterdag sluiten moest het gezin een vervangauto zoeken. Bosch Car Service hielp het gezin meteen aan een vervangauto. En zo hoefde hun reis niet in Montéilmar te eindigen.

Dat de actie van Bosch Car Service bijzonder gewaardeerd wordt ondervinden de monteurs dagelijks. Via de Mondial Assistance Alarmcentrale kwam er een melding binnen van een Audi A4. Een lokale dealer in de buurt van Montélimar had een aantal onderdelen van de auto vervangen maar het probleem niet gevonden. De gestrande toeristen kregen dan maar te horen dat de dealer "geen tijd had voor hun problemen". Natuurlijk dat Bosch Car Service voor deze mensen wel tijd vrij maakte.

Onderweg kwam Agnes een Nederlands gezin tegen op de pechstrook van de autosnelweg. Ze hadden al anderhalf uur zitten wachten op hulp... die niet bleek te komen. Monteur Joop hing hun auto aan het diagnosetoestel met als diagnose: "Spanningsverzorging onderbreking". Het gezin moest de auto dus goed laten afkoelen om erna weer zorgeloos te kunnen starten. Agnes gaf de kinderen van het gezin nog snel een Boske stripboek en een windvlieger mee.

Ook Belgische toeristen kennen problemen in de buurt van Montélimar. Een Renault Mégane met daarin een groepje vrienden stond op een parking te wachten. Ze hadden bij geen enkele instantie een pechhulpverzekering maar werden natuurlijk wel door Bosch Car Service geholpen. Monteur Joop kon snel het probleem vinden: een gapend gat in de turboslang. Na het aanmaken van het lidmaatschap bij Bosch Car Service kunnen ze in België gewoon bij een Bosch Car Service garage op controle gaan.

Halfweg de week kleurde Montélimar oranje. Meer en meer Nederlandse auto's vulden het steunpunt in Montélimar. Gelukkig komt er versterking uit het Noorden.

Dat de Nederlandse toeristen blij zijn om in hun eigen taal geholpen te worden ondervond de eigenaar van een Ford Focus. Hij had met een woordenboek in de hand zijn probleem willen uitleggen: de stuurbekrachtiging deed het niet meer. Monteur Joop kon de defecte druksensor gelukkig snel dichten zodat de man alsnog veilig en gemakkelijk door de Franse bochten kon gaan. En dat allemaal in het Nederlands.

De week eindigde met het afscheid van monteur Joop Hoogerbrug. Hij was met zijn familie in Montéilmar en beleefde een uiterst drukke twee weken. Montélimar zal Joop zeker missen! Maar samen met zijn vertrek komen ook vier nieuwe monteurs Montélimar bevolken. En de echte drukte, die komt pas volgende week!


Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757


Online afspraak maken

Geef uw mening