Bosch Car Service MenuBosch Car Service Nobel Wij doen alles voor uw auto Ga naar inhoud
Home > Nieuws

Bosch Update Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld u nu aan voor de Bosch Update nieuwsbrief:

 

Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757
 

Brandstoffen in Frankrijk

In Frankrijk liggen de tankstations wat verder uit elkaar dan u in Nederland gewend bent. Zorg er daarom voor dat u de auto rond een halve verbruikte tank weer aftankt. Daarmee voorkomt u problemen, zeker met onverwachtse files en andere onvoorzien omstandigheden.


Brandstofbenamingen

In Frankrijk gebruiken ze dikwijls andere benamingen voor de brandstoffen. Normaal gesproken zult u aan de kleur van het tankpistool kunnen herkennen welke brandstof er uit de betreffende pomp komt. Voor de zekerheid staat hieronder een vertaaltabel, zodat u makkelijk de juiste brandstof kunt tanken.

  • Diesel (NL) - Gasole, Gasoile of Diesel (FR)
  • Euro 95 (ongelood) (NL) - Sans-Plomb 95 (FR)
  • Euro 98 (ongelood) (NL) - Sans-Plomb 98 (FR)
  • LPG (NL) - GPL (FR)

LPG

In Frankrijk gebruikt met andere LPG aansluitingen. Neem een zogenoemde Italië nippel mee, dan bent u niet afhankelijk van de verloopstukken van het tankstation.

Daarnaast zijn er ongeveer 2.500 LPG (GPL) tankstations in Frankrijk. Bij de aankondiging van de parkeerplaats op de snelwegen waar een LPG pomp aanwezig is, gebruikt men onderstaand logo. Indien u dit tegen komt, kunt u er zeker van zijn dat u uw gastank kunt aanvullen.

Aardgas (CNG)

Er zijn in Frankrijk op dit moment 27 aardgas stations.

Betaalmogelijkheden

In Frankrijk kunt u bij alle snelweg tankstations betalen met creditcard (Mastercard en VISA) en veelal ook met een Nederlandse pinpas die voorzien is van een Maestro logo. Let op: in Frankrijk werken de creditcards met een pincode. Ook uw kaart heeft zo’n pincode. Zoek deze op voor u op vakantie gaat.

Naast de standaard betaalsystemen worden er ook veel gangbaren tankkaarten geaccepteerd. DKV kaarten worden ongeacht het merk station geaccepteerd maar voor de merkspecifieke tankkaarten kunt u uiteraard enkel terecht bij een station van het desbetreffende merk.


Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757


Online afspraak maken

Geef uw mening