Bosch Car Service MenuBosch Car Service Nobel Wij doen alles voor uw auto Ga naar inhoud
Home > Nieuws

Bosch Update Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld u nu aan voor de Bosch Update nieuwsbrief:

 

Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757
 

Bosch Car Service Doorten uit Pesse zet Rocky Challenge op

Met het verschepen van de Daihatsu Rocky naar Zuid-Afrika begint voor ondernemer Edward Doorten van Autobedrijf Doorten Pesse de laatste etappe van de Rocky Challenge.


Met het verschepen van de Daihatsu Rocky naar Zuid-Afrika begint voor ondernemer Edward Doorten van Autobedrijf Doorten Pesse de laatste etappe van de Rocky Challenge. Zowat twee jaar geleden begon de bedrijfsleider van het Bosch Car Service garagebedrijf uit Pesse aan een avontuur dat onderwijs, lokale bedrijfswereld en sociaal bewogen verenigingen uit Hoogeveen bijeenbracht. Midden augustus wordt de Rocky overhandigd aan de Stichting Shoma in Tanzania en begint de auto aan een nieuw leven als multifunctioneel voertuig voor het plaatselijke ziekenhuis.

Intensieve samenwerking bedrijfswereld en onderwijs

Bij Autobedrijf Doorten komen al langer stagiairs van de opleiding Motorvoertuigentechniek van het Alfa College uit Hoogeveen over de vloer. Vanuit die ervaring rijpte bij Edward Doorten de idee om studenten ook tijdens hun studie een praktijkgericht project voor te schotelen. De Rocky Challenge was geboren. Autobedrijf Doorten stelde twee wat aftandse Daihatsu Rocky’s ter beschikking van het Alfa College en de leerlingen Motorvoertuigentechniek en Werktuigbouwkunde kregen de opdracht deze terreinwagens om te bouwen tot een rijvaardige en multifunctionele wagen voor gebruik in Tanzania. Een grondige controle door Bosch Car Service moet garanderen dat de Rocky ook in Tanzania nog een lang leven beschoren is.

Inzet voor het goede doel

Het einddoel voor de Rocky Challenge lag voor de hand. De Stichting Shoma werd immers opgericht door een inwoonster van Hoogeveen en haar man uit Rubya. Dat maakte het voor Edward Doorten gemakkelijk om ook andere lokale ondernemers over de streep te trekken om het project te ondersteunen: “De Rocky Challenge bewijst dat ook kleinere, lokale bedrijven en onderwijsinstellingen nauw kunnen samenwerken aan een professioneel ondersteunde opdracht met een zeer concreet einddoel.”

De Rocky vertrekt op 21 juni vanuit Rotterdam naar Zuid-Afrika waarna Edward Doorten en bijrijder Sjoerd Haitsma via een lange reis door Zuid-Afrika, Mozambique en Malawi rond 12 augustus de Rocky aan Stichting Shoma zullen overhandigen. De tocht van de Rocky door Afrika is te volgen via www.rockychallenge.nl.


Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757


Online afspraak maken

Geef uw mening