Bosch Car Service MenuBosch Car Service Nobel Wij doen alles voor uw auto Ga naar inhoud
Home > Nieuws

Bosch Update Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld u nu aan voor de Bosch Update nieuwsbrief:

 

Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757
 

Bosch Car Service lanceert 'terug-naar huis'-check in Montélimar

Begin augustus betekent voor vele vakantiegangers ook de terugkeer naar huis. Om een veilige terugtocht te verzekeren, lanceerde Bosch Car Service daarom de gratis terug-naar-huis-check. Onze monteurs gaan in de buurt van Montélimar op campingbezoek om auto\'s en/of caravans te controleren. Een actie die bijzonder wordt gesmaakt.


Net voor samédi noir, de laatste zaterdag van juli en steevast de meest drukke dag op de wegen naar het zuiden, gaven de Bosch Car Service monteurs in Montélimar nog tien tips mee voor wie zorgeloos op vakantie wilde.

Monteur Wouter van Kuilenburg liet in tien praktische video's zien waaraan je moet denken voor je op vakantie vertrekt en wat je moet doen in geval van pech.

Twee dagen voor het drukke weekend was het monteursteam in Montélimar al op volle sterkte met vier voltijdse monteurs. En maar goed ook, want behoorlijk wat toeristen besloten om op vrijdag te vertrekken om de immense verkeersdrukte voor te zijn.

Maar dat vermindert de kans op autopech niet. Een gezin uit Haarlem dat terug naar huis keerde na een mooie vakantie aan de Franse Mediterrane kust., stond langs de kant toen twee Bosch Car Service monteurs hen aantroffen.

De auto kon niet sneller dan 90 km/u en dat is knap lastig als je nog meer dan 1 000 kilometer voor de boeg hebt.

De monteurs maakten snel de diagnose: het roetfilter kon niet meer regenereren. Bij het regenereren wordt de temperatuur in het filter gedurende een korte periode verhoogd, zodat de resterende roetdeeltjes verbranden. Als dit niet meer gebeurt kan het systeem dichtslibben, waardoor de auto minder vermogen krijgt.

Het gezin kreeg van Bosch Car Service een vervangwagen, omdat een nieuwe roetfilter niet meteen voorhanden was. Zo kon opgelucht de tocht naar het Noorden worden verdergezet.

Dat de monteurs niet altijd op gastvrijheid konden rekenen ervoeren de monteurs Christopher en Tom. Toen ze op pad waren om flyers en windvliegers van Bosch uit te delen op de parkeerplaatsen, werden ze tegengehouden door een ASF (officieel instantie van Autoroute du Solei) onderhoudsbusje. Blijkbaar mochten ze geen drukwerk uitdelen op deze plaatsen omdat de parkeerplaatsen privé-eigendom zijn. Het ASF dreigde ermee de politie erbij te halen, wat gelukkig niet gebeurde. En zo kon het team eindelijk beginnen aan een welverdiende barbecue op het steunpunt.

Na het drukke verkeersweekend viel het aantal meldingen van pechgevallen wat terug. Daarom besloten de monteurs om zelf naar de campings in de buurt te gaan om een gratis 'terug-naar-huis'-check te doen. De Bosch Car Service monteurs controleren hierbij gratis de auto en caravans op eventuele defecten. Zo kan iedereen veilig terugkeren naar Nederland en België.

En de actie kon meteen op bijzonder veel belangstelling rekenen. Toen de monteurs op de eerste camping arriveerden kwamen heel wat mensen kijken. Al vrij snel stond er een grote groep rond de Bosch Car Service bus om te vragen wat de monteurs kwamen doen.

Maar na de praatjes kwamen al snel de problemen naar voren: een motor die half scheef hing, een Citroën Picasso met een koppelingsprobleem, een BMW cabrio met een kapotte gloeibougie, een voorportier dat niet meer dichtging,... En natuurlijk werden ook deze problemen snel verholpen.

Bij een 'terug-naar-huis'-check op de camping Le Pommier, moesten de monteurs dan weer problemen met caravans verhelpen. Eentje ervan had een lekke band, de ander had defecte schokdempers.

De Bosch Car Service monteurs reparen niet alleen auto's en caravans. Ook motorrijders kunnen op Bosch Car Service beroep doen. Een motorrijder die op weg was naar Nice stond langs de kant met een kapotte spanningsregelaar. Monteur Marcel regelde meteen een nieuw exemplaar waardoor de man alsnog zijn reis kon verder zetten.

De week eindigde met het afscheid van Wouter, Tom en Marcel. Meer dan twee weken lang hielpen zij elke dag toeristen met autopech, tijdens zeer drukke periodes. Het steunpunt zal ze zeker missen.

Maar niet lang getreurd, het duo René en René maakte begin deze week zijn opwachting!


Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757


Online afspraak maken

Geef uw mening