Bosch Car Service MenuBosch Car Service Nobel Wij doen alles voor uw auto Ga naar inhoud
Home > Nieuws

Bosch Update Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en meld u nu aan voor de Bosch Update nieuwsbrief:

 

Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757
 

Tien tips voor een onbezorgde autovakantie

Tot eind augustus bemannen Nederlandse en Belgische Bosch Car Service monteurs het servicesteunpunt in het Zuid-Franse Montéilmar om gestrande reizigers met autopech te helpen. Op basis van hun ervaringen in juli hebben zij tien tips opgelijnd. Handig voor wie in augustus of september nog met de auto op vakantie vertrekt.


Tien tips voor een onbezorgde autovakantie

1. Het klassieke reservewiel in nieuwe auto’s is stilaan een zeldzaamheid. In de meeste nieuwe auto's zit enkel een herstelkit waarbij je lijm in de kapotte band spuit. Maar deze herstelkit is zeer onhandig en onbruikbaar bij de meeste bandenlekken. Het is dan ook aan te raden om een volwaardig reservewiel te kopen. In de meeste auto's is nog plaats in de koffer voor een reservewiel. Vergeet ook geen krik te kopen.

2. Controleer voor het vertrek de banden van auto en camper. Banden in goede staat zijn een must, vooral in bergachtige streken zoals Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk, met vele scherpe bochten en een verhit wegdek. Controleer ook de bandenspanning. Banden met onvoldoende druk verhogen de weerstand tussen banden en het wegdek. Hierdoor zal de auto veel meer gaan verbruiken.

3. Voor je vertrekt check je best ook het oliepeil. Open de motorkap en kijk of de peilstok tussen het minimum- en maximumstreepje staat. Neem voor alle zekerheid een liter motorolie en een vod of doek mee. Anders kan het bijzonder smerig worden wanneer je de olie moet bijvullen of verversen. Rijden op autosnelwegen betekent ook dode insecten op de ruit en de koplampen. Controleer daarom of er nog voldoende vloeistof zit in de ruitenwisser- en koplampsproeier.

4. Stuur voor je op reis vertrekt een mail naar jezelf met daarin de gegevens van je identiteitskaart. Zo heb je ze overal ter beschikking bij verlies. Ook de gegevens van je paspoort en bankrekeningnummer (geen pincode of gegevens van creditcard!) zijn handig bij eventueel verlies.

5. Controleer voor het vertrek altijd de wettelijke reglementering over wat verplicht in de auto aanwezig moet zijn. Zo is het in steeds meer landen verplicht om een reflecterend veiligheidshesje en een gevarendriehoek in de auto te hebben. De bestuurder en ook alle inzittenden van de auto moeten het hesje dragen zodra zij bij pech of een ongeval buiten de auto zijn. De boetes voor het ontbreken van één van de attributen kunnen fors oplopen.

6. Wanneer de motor te warm wordt, zet dan de ventilator op de hoogste stand. Zo kan de warme lucht rond de motor gemakkelijk ontsnappen. Zet ook de ventilator van de airco op de hoogste stand. Zo koelt de motor nog sneller af.

7. De ultieme nachtmerrie, vooral op vakantie: je stapt uit de auto, je sluit de deur en je ziet dat de sleutel nog in het contact zit. Neem daarom een reservesleutel mee. Hou hem wel altijd op zak of hang hem rond je nek. Laat de reservesleutel vooral niet in de auto achter.

8. Wanneer er een waarschuwingslampje gaat branden weten veel mensen niet wat het betekent. Neem daarom altijd het instructieboekje mee waarin alles netjes uitgelegd staat. Gaat u naar het buitenland, vergeet dan ook geen woordenboek en pen en papier om iets duidelijk te maken.

9. Autopech en geen enkele informatie over wie te contacteren? Maak voor het vertrek een lijst met telefoonnummers van wie te bellen in geval van nood. Denk hierbij aan Mondial Car Assistance, je garage, de verzekeringsagent...

10. In het buitenland liggen tankstations veel verder uit elkaar dan in Nederland of België Zorg daarom dat de brandstoftank steeds halfvol blijft. Zo vermijd je zonder brandstof te vallen tijdens lange periodes zonder tankstation. Ook een gevulde jerrycan is aan te raden.
Rijd je voorbij de buurt van Luxemburg, dan is het misschien een goed idee om daar nog even te gaan tanken. Alhoewel het prijsverschil kleiner wordt, is tanken in Luxemburg nog altijd tot 20 procent goedkoper.


Bosch Car Service
Nobel

Aalsvoort 59
7241 MA Lochem
Tel:0573-251757


Online afspraak maken

Geef uw mening